Recepty

Rizoto s využitím rezistentného škrobu - Čo to je?

Rezistentný škrob je typ škrobu, ktorý odoláva tráveniu. Hlavným prínosom rezistentného škrobu je, že sa v tráviacom trakte správa ako vláknina a pôsobí ako probiotikum.

Kulajda (bez cukru!)

Niektoré regióny ešte dodnes varia kyslé polievky s cukrom. Napriek tomu, že je zo všetkých strán zdôrazňovaná jeho škodlivosť... a napriek tomu, že aj keď ho vedome nepridáme do jedla, aj tak ho v mnohých potravinách nájdeme...

Thajská kokosová polievka

Exotická, nevšedná, sýta, plná nových chutí.... domáca thajská polievka..... Pozvite kamarátov namiesto koláča na túto polievku. Budú ku Vám chodiť stále častejšie...

Kvaskový chlieb includ. zakladanie kvásku

Kváskový chlieb sa pripravuje z kvásku. Kvások nie je droždie. V mnohých receptoch je kvások a droždie zamieňaný. Dokonca mnohokrát vo fotoreceptoch alebo aj v televízii pri príprave jedál vidíme, ako sa z droždia pripravuje „kvások“. Ujasnime si to teda!

Lángoš z tvarohového cesta bez múky

Lángoše trochu inak, ale z hľadiska výživy s veľkým rozdielom..... rozhodne stojí za vyskúšanie.

Kvásková mandľovo citrónová vianočka bez cukru

Kvásková vianočka bez pridania droždia si vyžaduje dlhý čas na kysnutie, ale nepoužiť droždie má mnohé pozitíva. Vyhýbajme sa mu, žime zdravšie aj v tomto smere.