Brownies s orechami a ovocím

03.04.2018

30 min a pečenie 45 min

Suroviny (na plech veľkosti 20x30 cm)

  • 200 g masla
  • 200 g 90% - 100% horkej čokolády
  • 150 g nahrubo nasekaných vlašských orechov
  • 6 vajec
  • 200 g celozrnnej špaldovej múky
  • 250 g bobuľového ovocia (čerstvé alebo mrazené ríbezle, čučoriedky, maliny, jahody, arónia,...)
  • ½ ČL vanilkového prášku
  • 1 ČL prášku do pečiva
  • kyslá smotana na podávanie, prípadne na zriedenie cesta

 
Postup

  1. Rúru predhrejeme na 180°C.
  2. Maslo a nalámanú čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli. Keď je čokoláda rozpustená, zmes premiešame a odložíme na bok. Necháme ju vychladnúť na izbovú teplotu
  3. Plech vyložíme papierom na pečenie, boky potrieme maslom. Vyšľaháme vajcia s vanilkovým práškom do peny a zľahka vmiešame rozpustenú čokoládu s maslom. Postupne pridávame múku, prášok do pečiva, orechy a na záver vmiešame ovocie.
  4. Ak sa nám cesto zdá príliš tuhé, pridáme doň 1-2 PL kyslej smotany
  5. Cesto vylejeme na plech a stierkou uhladíme povrch.Plech vložíme do rúry a pečieme asi 25 minút.
  6. Brownies krájame až po vychladnutí. Podávame s kyslou smotanou na vyrovnanie intenzívnej čokoládovej chuti.

Galéria