Karfiol a mrkva na kari

18.01.2019

20 min

Potrebujeme

  • 1 karfiol
  • 5 veľkých mrkiev
  • 1 pl masla (použiť môžete aj ghee alebo olivový olej)
  • 1 hrnček smotany na varenie (pre vegánsky variant použite kokosové mlieko, smotanu)
  • 1 pl kari korenia
  • štipka soli

Postup

  1. Na masle 10 min osmahneme mrkvu, nakrájanú na veľkosť malíčka (alebo tzv. baby carrot). 
  2. Pridáme na malé ružičky natrhaný karfiol. 
  3. Okoreníme s kari a osolíme. Ak chceme pikantný variant, pridajme chilli. 
  4. Zalejeme smotanou a podusíme 10 min.
  5. Servírujeme s naan chlebom (dá sa kúpiť hotový takmer vo všetkých supermarketoch) alebo s basmati ryžou, ktorú pobláznime s kúsakmi orechov.

Dobrú chuť.