Hokkaido garam masala s čiernou šošovicou

15.08.2018

20 min

Potrebujeme:

  • 0.5 sáčku šošovice (akejkoľvek. Ak máme čas, tak namočíme deň vopred. Ak nemáme čas, použime červenú šošovicu, ktorá zmäkne veľmi rýchlo)
  • 0.5 plechovky kokosového mlieka
  • polovica malej hokkaido tekvice
  • 1 cibuľa
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 PL olivového oleja
  • 1 PL korenia garam masala
  • 1 ČL soli

 

Postup:

  1. Na olivovom oleji osmahneme cibuľu a cesnak.
  2. Pridáme kokosové mlieko a rozmixujeme ponorným mixérom.
  3. Prilejem šošovicu a podlejeme vodou (cca 2-3 dcl).
  4. Prihodíme aj na malé kocky nakrájané hokkaido (hokkaido iba umyjeme, netreba ho šúpať).
  5. Varíme do mäkka.
  6. Ochutíme s korením garam masala a soľou podľa chuti. 

 

Dobrú chuť.