Tvarohovo pohánkové šúľance s makom

04.06.2018

Tento recept obletel niekoľko stránok so zdravými receptami a my sme ho tiež vyskúšali vo verzii s pohánkovou múkou.

Potrebujeme
  • 250 g hrudkového plnotučného tvarohu
  • 100 g pohánkovej (cícerovej, špaldovej celozrnnej, mandľovej, makovej,...) múky
  • 1 vajce

 

  • mletý mak
  • maslo
Postup prípravy
  1. V miske zmiešame tvaroh, zvolenú múku a vajce. Vytvorí sa nám úžasné cesto, ktoré sa nedá porovnať s klasickým cestom na šúľance, vôbec sa nelepí. Vytvarujeme šulec v priemere 2 cm, nakrájame ho v hrúbke cca 1 cm.
  2. Nakrájané kúsky tvarujeme - jedným jednoduchým pohybom medzi dvoma dlaňami - na šulce.
  3. Nahádžeme do vriacej vody a varíme kým nevyplávu na povrch.
  4. Uvarené servírujeme s posypaným mletým makom, obliatym maslom.


Keď už deti povedia na zdravý recept, že mňam.... tak neváhajte vyskúšať.
Dobrú chuť.