Pizza bez tuku - čisté sacharidy

04.06.2018

Recept by som zhrnula skôr do neformálneho popisu, ako do presných čisiel.
Cesto sa skladá zo zbytkov múk, ktoré som doma našla:
  • 2 druhy celozrnných špaldových múk
  • celozrnná ražná múka
  • celozrnná ovsená múka, dokopy cca 750 g.

Priznám sa bez mučenia, že som použila droždie, nakoľko mi kvások pred pár týždňami vyhynul - vyhladoval sa v chladničke a rozhodla som sa založiť radšej nový... ktorý je ešte v plienkach, čiže zatiaľ nepoužiteľný.

Za účelom obmedziť tuk už pri kysnutí, droždie som dala do teplej vody a nie mlieka - reku vyskúšam, bude, čo bude (samozrejme nenabehol, ale v ceste si už poradil za pomoci múk).....

Do cesta som použila ešte pár kvapiek oregánového oleja, soľ...... a to je všetko.
Vykyslo :)

No a potom už spomínané "čo dom dal ingrediencie"..... paradajkový pretlak, cesnak, namočené sušené hríby, cibuľa a paradajky.

Výborné, sýte a dúfam, že som aspoň trochu potešila aj svoje trávenie :)

Dobrú chuť.